راه حل هایی برای افزایش میزان یادگیری زبان انگلیسی
برای بهبود و ارتقاء یادگیری زبان انگلیسی همه افراد دخیل در امر آموزش و پروش اعم از سیاستگذاران امر آموزش ، مدیران مجتمع های آموزشی و مدارس ، اولیا و مربیان و معلمان و دانش آموزان باید به تکالیف خود عمل کنند. راه حلهای زیر به صورت خلاصه برای این مورد پیشنهاد می گردد:
1- اصلاح دیدگاه ها نسبت به یادگیری زبان انگلیسی :استفاده از این امر به عنوان راهی برای دستیابی درست به منابع علمی و پژوهشی دنیا به صورت دست اول که به این زبان نوشته شده اند نه از طریق ترجمه های نادرست، ضرورت دارد. متولیان باید از این زبان به عنوان وسیله ای برای معرفی ارزشهای والای انسانی به دیگر مردم جهان استفاده کنند و از این طریق خودمان را آن طور که هستیم به دنیا معرفی کنیم نه آن طور که دیگران میخواهند ما را معرفی کنند.
2- اصلاح آئین نامه امتحانات به صورتی که دانش آموز احساس نکند بدون مطالعه و فهم درس می تواند موفق به گرفتن نمره شود. در این راستا میتوان در قوانین مربوط به استفاده از تک ماده تجدید نظرکرد و بقیه موارد را طوری اصلاح کرد که میزان اعمال نظر در تصحیح اوراق به حداقل برسد.
3- اصلاح کتب درسی چه از نظر محتوا و جه از نظر صفحه آرائی به طوریکه باعث ایجاد علاقه در دانش آموزان شود. در این مورد باید نکاتی از فرهنگ زبان مبدأ را که با ارزشهای فرهنگی و دینی ما در تضاد نیستند واز طرفی برای دانش آموزان نیز جذاب هستند در متن کتاب گنجانده شوند.
4- آگاهی بخشی به والدین در مورد اهمیت درس زبان انگلیسی از طریق انجمن های اولیاء و مربیان و ذکر این نکته که درس زبان انگلیسی همانند دروس دیگر با خواندن و مطالعه مداوم به راحتی قابل یادگیری است . علاوه بر این باید والدین و بچه ها را تشویق کرد به جای استفاده از کتابهای راهنمای زبان که باعث تنبلی و از بین رفتن خلاقیت دانش آموزان می شودد از کتابهای گنج آزمون استفاده کنند تا باعث تقویت قدرت حل مسئله در دانش آموزان شود. در این راستا وزارت آموزش و پرورش می تواند از انتشار چنین کتابهائی ممانعت به عمل آورد.
5- با توجه به تعطیلی روزهای پنجشنبه میتوان با کمک اولیا کلاسهای تقویتی زبان برای دانش آموزان برگزار نمود تا میزان یادگیری زبان انگلیسی بیشتر شده و ابهامات هر درس نیز رفع گردد. برای این امر می توان از اولیا درخواست کرد که هرکدام داوطلبانه و درحد توان کمک کنند ونیز کمکهای افراد خیر در صورت وجود چنین افرادی جمع آوری و صرف آموزش دانش آموزان کرد.
6- توجه بیشتر به امر بازآموزی و برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت برای دبیران زبان انگلیسی تا از این طریق بتوانند با روشهای جدید تدریس آشنا شده و نیز بتوانند تجارب خود را در امر تدریس با همدیگر در میان بگذارند. این امر بعلاوه باعث از بین رفتن احساس تبعیض از بین همکاران نیز میگردد.
7- توجه به ملاکهای ارزشیابی و مقایسه کار و نتایج کار هر کس با افراد دیگر از همان گروه و نه با افراد دیگر تا احساس ناکارآمدی در دبیران درس زبان انگلیسی پیش نیاید.
8- تهیه ی وسایل کمک آموزشی جذاب و نه لزومأ گران قیمت برای یادگیری زبان انگلیسی و اختصاص دادن جائی مشخص برای استفاده از این وسایل برای بهبود کیفیت آموزش و بخوص تهیه کاستهای صوتی برای تقویت مهارت شنوائی و تشخیص آواها.
8- توجه به تفاوتهای فردی در امر آموزش زبان انگلیسی و استفاده از روشهای مختلف اما پربازده تدریس زبان ودر صورت امکان استفاده از روشی که بتواند ویژگیهای مثبت همه ی روشهای دیگر را داشته باشد. با توجه به علاقه دانش آموزان به بازی و سرگرمی در این سن در صورت امکان درس را در جائی مناسب به صورت بازی وسرگرمی به ذهن دانش آموز القا کرد تا ماندگاری مطالب در حافظه بیشتر شود. برای آگاهی یافتن از نقاط ضعف و مشکلات فردی بخصوص مشکلات جسمی که ظاهرأ معلوم نیست و دانش آموز نیز ممکن از گفتن آنها خجالت بکشد باید از والدین درخواست کمک کرد.
9- توجه به امر دیکته در کنار به خاطر سپردن مطالب و نیز توجه به امر درک مطلب و خواندن تا از این طریق بتوان دانش آموز را به دیدن درست کلمات و درک معنای آنها چه در ساختار متن و یا جدا از متن وادار کرد. در این مورد می توان امتحانات شفاهی وکتبی منظم برای اطمینان از مهارت نوشتن و درک مطلب به عمل آورد.