افزایش مشارکت دانشجویان، با استفاده از گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان!

افزایش مشارکت دانشجویان یکی از دغدغه‌های مهم اساتید و آموزشگاه‌های زبان است، این موضوع وقتی جدی‌تر می‌شود که یک آموزشگاه زبان مجازی داشته باشید و بخواهید در کلاس زبان آنلاین، میزان مشارکت زبان‌آموزان خود را افزایش دهید؛ یکی از راهکارهای فوق‌العاده برای افزایش مشارکت دانشجویان استفاده از گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان است؛ در این نوشته از دمان، با مفهوم گیمیفیکیشن در آموزش آشنا می‌شویم و چند ایده را برای افزایش مشارکت دانشجویان آموزشگاه زبان با استفاده از گیمیفیکیشن بررسی می‌کنیم.

گیمیفیکیشن (Gamification) چیست؟

بازی‌وارسازی یا گیمیفیکیشن (Gamification) در حقیقت ترکیب سرگرمی با سایر فرایندهاست، احتمالا همه ما از دوران کودکی به یاد داریم، هنگامی که در کلاس سوالات را به درستی پاسخ می‌دادیم، از معلم کارت‌های امتیاز دریافت می‌کردیم و در پایان با جمع‌شدن امتیازها می‌توانستیم یک جایزه از معلم یا مدرسه بگیریم؛ گیمیفیکیشن هم در حقیقت همین تعریف مدرن همین موضوع است، شما می‌توانید در ازای انجام فرایندهای مدنظرتان برای افراد امتیاز در نظر بگیرید؛ مثلا در یک نرم افزار آموزشگاه زبان، شرایطی را تعریف کنید که دانشجویان به ازای مشارکت در کلاس، امتیازی را به آن‌ها تخصیص دهید و در نهایت با رسیدن امتیازها به حد نصاب مشخص به عنوان مثال برای ثبت‌نام ترم جدید، به آن‌ها کد تخفیف بدهید.

استفاده از گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان چه مزایایی دارد؟

اولین مزیت به‌کارگیری گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان، افزایش میزان تعامل دانشجویان است؛ به‌طور کلی ذهن انسان از نظر روانشناسی به‌گونه‌ای تکامل پیدا کرده در ازای دریافت برخی فعالیت‌ها، هورمون شادی‌بخش دوپامین (Dopamine) را ترشح می‌کند، این موضوع باعث می‌شود افراد برای گرفتن امتیاز بیشتر و احساس شادی در ذهن خود (به دلیل ترشح هورمون دوپامین) فعالیت‌های مدنظر شما را انجام دهند.

چطور برای آموزشگاه زبان خود گیمیفیکیشن طراحی کنیم؟

پیاده‌سازی گیمیفیکیشن بستگی به سیاست‌های شما دارد، اینکه چه جایزه‌ای برای برندگان در نظر بگیرید یا چه خدماتی را به آن‌ها ارائه دهید، می‌توانند کاملا در سناریوی گیمیفیکیشن شما تفاوت ایجاد کنند؛ اما در ادامه، مراحل کلی که باید برای پیاده‌سازی گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان به آن‌ها توجه داشته باشید را با هم مرور می‌کنیم.

۱. بررسی اینکه دانشجویان چه علایقی دارند

اولین گام برای اینکه بتوانید یک گیمیفیکیشن موفق برای آموزشگاه زبان خود داشته باشید، این است که به طور صحیح، در مورد علایق زبان‌آموزان خود اطلاعات کسب کنید و پاداش گیمیفیکیشن را به شکلی در نظر بگیرید که برای آن‌ها جذاب باشد؛ مثلا در نظر گرفتن تخفیف برای ثبت‌نام‌های جدید یا کد تخفیف خریدکتاب‌های مختلف، حتی شاید تهیه‌ی یک جدول امتیاز (Leaderboard) و معرفی زبان‌آموزانی با بیشترین امتیاز نیز یک گزینه‌ی ایده‌آل برای آموزشگاه زبان شما باشد.

۲. تعیین هدف گیمیفیکیشن برای دانشجویان

در مرحله‌ی بعد باید یک هدف را برای اجرای گیمیفیکیشن خود در نظر بگیرید، به عنوان مثال اگر به ازای هر فعالیت کلاسی امتیازی را در نظر می‌گیرید، باید آن را به گونه‌ای تعریف کنید که هم برای دانشجویان قابل دسترس باشد و هم آنقدر ساده نباشد که دانشجویان بدون هیچ تلاشی بتوانند به آن برسند.

هدفی که برای گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان در نظر می‌گیرید، باید قابل اندازه‌گیری باشد؛ نمی‌توانید به دانشجویان بگویید در ازای پاسخ‌دادن به سوالات جایزه می‌گیرید، بلکه باید یک سطح مشخص از امتیاز را تعریف کنید و فرایند به گونه‌ای باشد که دانشجویان با رسیدن به امتیاز مشخص جایزه‌ی خود را دریافت کنند.

۳. تعیین سناریوی گیمیفیکیشن آموزشگاه

در نهایت برای اینکه فرایند گیمیفیکیشن شما به خوبی انجام شود، باید یک سناریوی مناسب برای آن در نظر بگیرید، مثلا اینکه شرایط کلاس را به گونه‌ای پیاده‌سازی کنید تا همه‌ی دانشجویان امکان گرفتن امتیاز را داشته باشند یا سطوح کسب امتیاز آنقدری با فاصله نباشد که پس از مدتی تلاش، دانشجویان از فعالیت بیشتر، دست بکشند.

همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که راه‌های متفاوتی را برای گرفتن امتیاز مشخص کنید تا همه‌ی زبان‌آموزان با هر سطحی از توانایی و استعداد بتوانند امتیازهایی را بگیرند و گیمیفیکیشن در آموزشگاه شما فقط محدود به گروه خاصی از دانشجویان نباشد.

آیا شما تابه‌حال برای آموزشگاه خود گیمیفیکیشن اجرا کرده‌اید؟ به نظر شما به‌کارگیری گیمیفیکیشن در آموزشگاه زبان چه مزایا و معایبی دارد؟ دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران دمان، به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *